Как да измием автомобила

 

Нищо не прави една кола да изглежда по-добре от доброто и качествено измиване. Това е критична стъпка, особено, ако се продава употребяван автомобил. Защото колкото и да е добра като технически характеристики, ако е мръсна и неугледна, шансът да намери купувач намалява.

Разбира се, винаги собственикът може да се обърнете към фирма за изкупуване на коли, които ще предложат изгодна оферта и ще направят оглед и оценка, но все пак е добре всеки собственик да знае за основните стъпки при измиването на автомобила.

Най-добрата автомивка може да бъде алеята пред къщата, с маркуч, малко сапун, ръкавици за почистване и няколко кофи вода. Важно е да се избере подходящо място – без пряка слънчева светлина или пряка топлина, тъй като сапунът ще изсъхне върху колата, преди да може да се изплакне. Най-добре е да се мие рано сутрин или късно вечерта и да не е близо до прашен път или под дърво. Препоръчително е да се използва маркуч с достатъчно налягане за пръскане на автомобила и дюза, която позволява регулиране на водния поток, когато пожелаете.

Фокус върху колелата

Маркуч с дюза ще осигурява добро налягане на водата. Те събират най-много мръсотия и отломки, затова се почистват първи.

Подготовка и пяна

Цялата кола се изплаква от замърсявания, след което се подготвят две кофи вода – една без сапун и една със сапун. Трябва да се използва разтвор за почистване, който е само за автомобилите, тъй като домакинският почистващ препарат може да отстрани восъка от боята или да повреди покритието. Професионалният разтвор за почистване на автомобили ще позволи на водата да се оттече бързо, което прави процеса на сушене по-бърз и намалява вероятността от поява на водни петна.

Колата се почиства надолу – от покрива, след което се минава по всички страни. Задната част на колата се чисти последно, тъй като това е зона с много мръсотия.

Последната стъпка е да използвате суха кърпа от микрофибър, за да се изсуши внимателно и старателно автомобила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *