Наръчник за купуване на климатик за офиса

 

Всички сме повече от добре запознати с различните видове климатици, те не са новост, поне не в очите на повечето хора. Можете да останете изненадани, обаче, когато разберете, че има множество продукти от този вид, които са не само по-ефикасни, но и значително по-мощни от обикновените климатици, а това е от значение при избор на уред за офиса.

Как да изберете климатик за офис пространството

Много бизнеси в страната оперира през офис, които служи като централно място за тяхната операция. Без значение дали той се намира в ново или старо строителство, всеки офис има нужда от някакъв вид отоплително и изстудяващо средство и за много от нас това са климатиците.

Тъй като има най-различни видове, може да се окаже трудно да се направи правилен избор и за това, с цел образоване на консуматорите, Eclima.bg действа в капацитет на консултанти за този кратък наръчник за купуване на климатици.

Климатик за стената

Най-често срещаната гледка са климатиците за стена или хоризонталните климатици. Причината зад това, е че техният монтаж е сравнително лесен, евтин и доста универсален, давайки възможност на потребителите да избират височината, на която се инсталира електроуреда.

Голямото предимство на този вид климатици, е че могат да покрият доста голяма площ без да заемат кой знае колко пространство на стената, правейки ги доста добър избор за всякакви обстоятелства.

Един от недостатъците им, обаче, е че имат възможност за движение само във хоризонтален, но и вертикален аспект. Крилата на вътрешното тяло могат да насочват струята на климатика нагоре или надолу, но не и наляво и надясно – това означава, че реално охлажда само един тесен коридор а не цялото помещение, поне не директно.

Колонен климатик

Колонните климатици са внушителна добавка към което и да е пространство. Това се дължи на техният външен вид, стилни линии и невероятна сила на работа.

За разлика от хоризонталните стенни климатици, колонните климатици са вертикални и могат да обслужат значително по-голям радиус и пространство от останалите видове. Именно поради тази причина те са за предпочитане пред стенните климатици – комбинацията от мощност, практичност и спестяване на пространство ги прави доста добър избор за офиси, конферентни и дори кина.

Най-добрия вариант за бизнеса ви

Най-добрия вариант за един офис с различни по размер стаи е комбинацията от двата вида климатици. Стенните могат да се ползват по-малки помещения, които не изискват много работа, а колонните могат да се приложат в общи помещения и стаи с големи размери, високи тавани и мокетни подове.

Ако искате да се сдобиете с подобен климатик и се чудите кое е най-доброто място, то Eclima.bg крие отговора на вашите въпроси.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *