За първи път в историята си, „Нестле за по-здрави деца“ събра представители на всички 28 области в страната

Над 16 000 деца от 176 учебни заведения се записаха за участие в новото издание на конкурса 

 

Седмото издание на конкурса по програмата „Нестле за по-здрави деца“, която вече 13 години се стреми да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот сред младото поколение, привлече многобройни участници и постигна невиждан досега обхват с представители от всички области в България. За да внесе разнообразие и забавление в обучителния процес, тази година програмата заложи на дигитален подход и създаде два нови късометражни филма, подпомагащи формирането на здравословни навици у децата.

С включването на участници от градовете Търговище и Тутракан, за първи път в историята си, „Нестле за по-здрави деца“ достигна до всяко кътче на България.

Програмата продължава да се развива и достига най-високите си нива с активно включили се 176 образователни институции, като записани за участие са 16 744 деца от 75 училища и 101 детски градини из цяла България. Сред учебните заведения има представители на цели 46 града, включително нови попълнения като Асеновград, Берковица, Етрополе, Исперих и Сеново и 17 села, сред които с. Ивайло, обл. Пазарджик, с. Рибново, обл. Благоевград и с. Ягода, обл. Стара Загора.

В издание 2023/2024 за пореден път най-активна се оказа област Пловдив със своите 28 представители – около 22 процента от общия брой записани учебни заведения. Веднага след нея по активност се нареждат областите София-град и Стара Загора, които също се отличават със значително количество представители – съответно 20 и 15 образователни институции. Стара Загора се записва и като областта с най-малкия по население претендент тази година – село Опан, чието население според скорошни проучвания наброява 342 жители.

Сред представителите на област Пловдив е и институцията, от която участие ще вземат най-много деца. Средно училище „Свети Седмочисленици“ ще се бори за победа в тазгодишното издание на „Нестле за по-здрави деца“ с армия от цели 408 участници.

В предстоящите месеци, децата във всички тези 176 учебни институции ще изучават фундаментални принципи на здравословното ежедневие, фокусирайки се върху балансираното хранене и активния начин на живот. Програмата, базирана на четири модула – балансирана диета, активно ежедневие, устойчивост и хидратация, за пореден път ще обедини усилията си с тези на родители, учители и образователни институции в общия стремеж за изграждането на трайни здравословни навици сред подрастващите. Забавни и интерактивни уроци ще водят децата към осъзнати решения за подобряване на своя живот и околната среда, а за завършек, децата ще създадат проекти по изучаваните теми, а специално жури ще отличи 6-те най-вълнуващи идеи – 3 от детски градини и 3 от училища.

За седма поредна година програмата „Нестле за по-здрави деца“ продължава да бъде двигател на промяна в общностите из цялата страна. Нестле България благодари за ангажимента, проявен от всички досегашни участници и с нетърпение очаква новите интересни проекти, които ще създадат децата в тазгодишното издание на инициативата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *