Как да защитите правата си след автомобилен инцидент?

 

 

Много хора изпитват нежелание да направят застрахователна претенция, след като са участвали в автомобилна катастрофа. Те често чувстват, че прекалената защита на правата им ги кара да изглеждат водени от парите и егоистични.

Всъщност отстояването на правата ви отрано и документирането на доказателствата след автомобилна катастрофа е това, което води до получаването на адекватно обезщетение за всичките ви загуби. И в това няма нищо лошо.

Ето какви са най-изконните ви права в такава ситуация.

Право на адвокат

Никога не се чувствайте виновни, ако смятате да упражнявате правата си след сблъсък на пътя. Затова веднага потърсете добър адвокат при ПТП. Знайте, че другите страни ще направят всичко възможно, за да се възползват от някой, който не е наясно с правата си и дори е готов да се откаже от тях.

Обадете се на Спешна помощ и полицията

Една от най-важните стъпки за защита на правата ви след автомобилна катастрофа е да се обадите на спешните служби. Докладването на вашия инцидент се изисква в ситуации, при които има нараняване, смърт или материални щети.

Преди да се обадите обаче, първо проверете здравето и безопасността на всички участници в движението. Не само, че това е етично правилното нещо, но неспазването му може да представлява небрежно поведение, което да позволи на подсъдимия да обрисува вашите действия като съмнителни вследствие на катастрофата.

Не допускайте грешки

Вашето „право да мълчите“ е наистина правото да не се налага да се намесвате в извършването на престъпление. С други думи, имате законното право да избягвате признаването на вина в дадена ситуация, особено когато грешката не е изяснена веднага. Никога не признавайте вина веднага след сблъсък.

Някои хора правят това просто защото се чувстват виновни, докато други го правят, защото погрешно смятат, че са виновни. Изчакайте обаче и никога не правете изявление в отсъствието на адвоката си. Вината може да бъде законно определена само и единствено от съда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *