Home » Торти » Как да предотвратите инцидент по време на работа?

Как да предотвратите инцидент по време на работа?

Проблеми със здравето, инциденти, хронични заболявания, търсене на адвокат при трудова злополука… Това са неприятни неща, които никой не очаква, но които често съпътстват работния процес.

Ето как най-ефективно да предотвратите инцидент по време на работа, особено ако сте работодател.

Минимизирайте рисковото поведение

Въпреки че трябва да насърчавате служителите да бъдат възможно най-продуктивни и креативни, експертът по връзки със служителите Саймън Сапър предлага работодателите „да стимулират иновациите, а не да предизвикват инциденти с риск“.

Подчертайте пред своите подчинени, че безопасността на служителите струва много повече за вас, отколкото увеличаването на производителността. Няма причина да се бърза прекалено много, да се правят рискови движения, както и да се правят необмислени постъпки.

Прилагане на контролни мерки

Ако знаете опасностите, пред които са изправени вашите работници, направете план за прилагане на мерки за контрол, които ще намалят риска да се случат злополуки на работното място.

Помислете например за служител, който работи на компютър и е изложен на риск от синдром на карпалния тунел. Един ефективен начин да се смекчи този риск е да им се предложи удобен стол. По-добро решение е да позволите на работниците си кратки, чести почивки.

Прегледайте своите политики и процедури

Веднъж годишно, както и след евентуални злополуки на работното място, преглеждайте политиките и процедурите за безопасност на вашата организация. Прилагат ли се все още към рисковете, пред които са изправени вашите служители? Ако сте променили начина, по който изпълнявате задачите, започнали сте да използвате ново оборудване или инструменти или сте се преместили на ново място, вашият комитет по здраве и безопасност трябва да актуализира тези документи.

Когато и ако актуализирате протоколите за безопасност, уведомете за промените своите служители. Изпратете имейл за цялата компания с подробните промени и осигурете актуализирано обучение, така че да бъдат хората около вас в максимална безопасност.

Здравето е на първо място пред всичко останало и трябва да го приоритизирате пред всеки един друг процес, независимо какво е предприятието и от какъв бранш е част.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*