Как да си купуваме прибори за хранене?

Пълният комплект прибори за хранене не е нещо, което ще купувате твърде често в живота си, така че е важно да изберете такъв, който ще харесвате и ползвате с удоволствие. Опциите за прибори за хранене обхващат гамата от достъпни, универсални инструменти, които ще бъдат ползвани ежедневно, до луксозни ръчно изработени сребърни пособия, които вероятно ще бъдат ценни дори и за следващите поколения.

Дизайнът, който избирате, до голяма степен ще зависи от бюджета, вкуса и начина ви на хранене, но както и всичко друго, което се използва ежедневно, те също трябва да бъдат красиви.

Материали

Когато става дума за материали, основният избор е неръждаема стомана или сребро. Неръждаемата стомана е ясен фаворит, когато търсим достъпност и лекота на поддръжката. Тя е подходяща както за официални вечери, така и за рутинно похапване. Имайте предвид, че съществуват няколко вида неръждаема стомана, така че се запознайте с тях, преди да купувате.

Сребърно съвършенство

Ако сте готови да инвестирате в комплект, който ще се превърне в семейно наследство, помислете за сребърни прибори за хранене. Цените са по-високи, но предлагат високо качество и специална емоция при всеки голям повод.

Много експерти смятат, че среброто въобще не трудно за поддържане и всъщност ви спестява нови разходи и прекалена грижа. Просто го измийте и изсушете ръчно и го полирайте на всеки три месеца.

Качествени въпроси

Когато избирате прибори за хранене, е добре да ги оглеждате добре и да знаете за какво трябва да сте внимателни. На първо място проверете дали вътрешните ръбове на вилиците не са груби. Вижте дали лъжиците са полирани достатъчно старателно.

Също така, почувствайте тежестта на ножа и вилицата. Те не трябва да се усещат прекалено леки. Уверете се, че комплектът включва всички пособия, от които се нуждаете.

Обърнете внимание на начина, по който са полирани и приборите, тъй като това се отразява на качеството им. По-евтините прибори за хранене са машинно полирани, но само ръчната работа осигурява истинското съвършенство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *