Нестле представи първия KitKat, направен по фермерската програма Nestle Income Accelerator

Нестле представи първия KitKat, направен с какаова маса от зърна, отглеждани от фермерски семейства, част от програмата за увеличаване на доходите (Nestle Income Accelerator) на компанията. С всяко закупено барче KitKat потребителите дават възможност да се подобри живота на фермерите и да се развива устойчивия начин на добив на какао.

Иновативната програма стартира през януари 2022 г., за да помогне за преодоляване на разликата в доходите на семействата, отглеждащи какао и да намали риска от използване на детски труд като в същото време се стреми да развива по-добри селскостопански практики и да насърчава равенството между половете, като превръща жените в агенти на положителна промяна. Програмата стимулира семействата, заети в добива на какао да записват децата си в училище и да прилагат добри земеделски практики, като им дава възможност да увеличат доходите си.

До момента Nestle Income Accelerator е подкрепила повече от 10 000 семейства в Кот д’Ивоар, а от началото на 2024 година разширява обхвата си и в Гана, за да включи общо 30 000 семейства. До 2030 г. програмата има за цел да достигне до близо 160 000 семейства, отглеждащи какао в глобалната верига за доставки на какао на Нестле.

За да успее да трансформира глобалното си снабдяване и да постигне пълна проследимост като отдели какаото, получено по устойчив начин през програмата за увеличаване на доходите на фермерите от останалите източници на суровината, Нестле си сътрудничи с различни партньори и доставчици по света с цел да се проследи цялото пътуване на какаовите зърна от произхода до фабриката и физически да се отдели какаото, придобито по устойчив начин. За постигането на тази цел, програмата се придържа към един от най-високите стандарти за проследимост Mixed Identity Preserved“, което позволява какаото да бъде проследено и съхранявано разделно. Ангажиментът на Nestle e до средата на 2024 г. да използва какаово масло, придобито през програмата за увеличаване на доходите на фермерите, за целия си шоколад KitKat в Европа, като планира да се разшири и в други региони през следващите години.

KitKat винаги е прегръщала иновациите, седящи в основата на емблематичния слоган Дай си почивка, вземи KitKat“. Днес тази иновация оживява чрез инициативата „ Breaks for Good„, която поставя земеделските производители на какао в центъра на нашия продукт чрез програма ни за увеличаване на доходите„, коментира Корин Габлер, ръководител „Сладкарски изделия и сладолед“ в Нестле. „Не бихме могли да се сетим за по-добра марка от KitKat, която да въплъти усилията ни да създадем значимо въздействие в общностите, отглеждащи какао.“

KitKat „Breaks for Good“ ще се предлага в магазините от януари 2024 г. в 27 европейски държави, а от май 2024 г. и във Великобритания. В допълнение, лимитирана серия KitKat, със 70% тъмен шоколад, който също се прави с какао, произхождащо от програмата за увеличаване на доходите, стартира на пазара във Великобритания като пилотен проект.

Cargill се ангажира да подкрепя дългосрочните цели на Нестле и техния напредък в изпълнението на Програмата за увеличаване на доходите„, коментира Михиел ван дер Бом, директор продуктова линия Какао & Шоколад Европа Западна Африка, Cargill. „Като партньор в пътуването на Нестле към устойчивото развитие, ние прилагаме решения за осигуряване на устойчиви съставки за Нестле по начини, които помагат за възстановяване на околната среда, подкрепа на семействата и увеличаване на доходите. Чрез нашето партньорство заедно изграждаме по-силна и по-устойчива верига за доставки.“

За нас е удоволствие да си сътрудничим с Нестле по пътя им към по-устойчиво снабдяване с какао“, каза Тиери Туше, мениджър „Стратегически сметки“ Rainforest Alliance. „Окуражаващо е да се намери компания от такъв мащаб, използваща модел на „ Mixed Identity Preserved „, в който какаото може да бъде проследено до сертифицираните от Rainforest Alliance фермери, ангажирани с програмата за увеличаване на доходите на Nestlé. Подходът показва потенциала за положителна промяна в индустрията.“

 KitKat е бранд с над 80 години история, който от създаването си до днес се свързва с това да дава повод на милионите си потребители по света за сладка почивка. Днес тази почивка може да дарява и усмивки на стотици семейства, заети в производството на какао. Това в мащаба на потреблението в България, означава, че всяка година българските потребители ще даряват над 15 000 000 усмивки, което дава допълнителна стойност на бранда като го свързва още по-тясно с нашите потребители, защото всички ние заедно имаме възможност да правим добро.“ коментира Даниела Йорданова, Бизнес мениджър „Шоколадови изделия Югоизточен пазар“, Нестле.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *