Регистрация на фирма и така важната тема за избор на дейности – съветите на goldenvision.bg

Избор на дейности за стартирането на един бизнес и регистрация на фирма за тази цел – една много важна крачка от попълването на документацията за Търговски регистър! Като цяло Агенцията по вписване изисква пълен набор от попълнени документи, с коректна информация, за да регистрира реално дадена фирма в страната. За регистрацията на фирма в България няма голямо значение дали си чужденец или местен, ако документацията ти е попълнена в законно установени срокове и съдържанието й е коректно и точно! Просто закона упоменава едни допълнителни разпоредби, при които чужденците трябва да имат две копия на регистрационните си документи за фирма (на майчин език и на български), за да бъдат максимално ясни данните и регистрацията валидна. Когато говорим за регистрация на фирма у нас от чуждестранни лица или български граждани, неминуемо ви препоръчваме коректен бизнес партньор, като goldenvision.bg. При него регистрацията на фирма се прави качествено, бързо и достъпно от финансова гледна точка. Но, как се избира дейност за фирма, има ли специфични дейности оказани в закона и какво трябва да знаете? Четете…

Избор на дейности за регистрация на фирма!

На страниците на www.goldenvision.bg ще намерите коректна информация за услугата им по регистрация на фирма, за сроковете, изискванията и прочие. Но, когато трябва да попълните в документите предназначени за Търговски регистър и Агенция по вписване графата „дейност“, помислете за следното:

На първо място някой дейности на фирми изискват по-специфична регистрация и контрол, затова и процедурата по оформянето и пускането на документацията е малко по-различна. Тук главно се причисляват медицинските практики на личните лекари и частните клиники, както и на аптеките от аптечната мрежа у нас. Освен това дружествата занимаващи се с финансови инструменти и управлението им, както и застрахователните агенти имат специфична нормативна уредба за регистрация на компаниите стоящи зад тях. Изискванията на закона са специфични относно управителите и капиталите на подобни регистрирани фирми. Те най-малкото трябва да изискат разрешение за дейността си и от Комисията за финансов надзор!

Най-често фирмите у нас регистрират дейности, като търговия, посредничество, транспортни услуги, туристически и други, обучение, информационни услуги и занаяти (фризьорски, козметични и други). Производството е тип на дейност, която изисква събирането и на редица други нормативни разрешения и документи. Вносът на стоки и техният износ изискват редица лицензи. Освен това вече имаме и изисквания за определени избрани дейности по регистрация на фирма, относно обучението и избора на персонал, медицински документи и други. За да изберете коректно вашата дейност на фирмата и да я регистрирате законно, изберете сега goldenvision.bg – те ще направят всичко останало професионално за вас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *