Секънд хенд онлайн – новата мода сред жените

Намаляване на консуматорството, минимализъм, устойчивост на дрехите, капсулен гардероб. Това са само част от посланията на женската мода днес. Ако преди години бе срамно да ни видят в магазините за дрехи втора употреба, то днес това е нещо нормално и не е признак за бедност. Как се случи това?

На пазара навлязоха модни марки, чиито дрехи са с по-ниско качество, което обяснява и ниските цени. Започнахме да купуваме много дрехи. Гардеробът ни се препълни, но ние не спирахме, държахме се като големите играчи на пазара за изкупуване на имоти. Причина за ниските цени на дрехите се оказа качеството на материите. Другата причина бе, че производството в някои търговски вериги се свързва с детски или с нископлатен женски труд в страни от Третия свят.

Замислихме се за пътя на дрехите ни, за отпечатъка им върху околната среда. Навлезе идеята за капсулния гардероб, който ни позволява да правим различни комбинации от малко на брой дрехи и пак да запазим личния си стил. Започнахме да търсим качествени дрехи на малки бутикови марки. Част от тях открихме в магазините за дрехи втора употреба.

Искахме лично отношение. Открихме го в секънд хенд онлайн търговията. Практикува се в затворени групи в социалните мрежи. Основана е на принципа “предай нататък” или се освободи от дрехи, които не ти стават или не ти харесват. Условието е да се предлагат качествени дрехи и аксесоари. Чанти, обувки, бижута, дори и билети за концерти има. Цените са достъпни. Има опцията да пробваме дрехите при доставката и да ги върнем, ако не ни допадат или не ни стават като размер. Често към поръчаната дреха получаваме и малък комплимент под формата на картичка с лично послание или друга дреха.

Дрехите ни са малко, но ги носим дълго и с удоволствие!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *