С #ПредизвикайЛятото, “Нестле за Живей Активно!” стартира национален летен конкурс

Нощният волейболен турнир на инициативата се завръща на варненския плаж

 

Над 60% от българите над 18-годишна възраст страдат от наднормено тегло, а при децата между 5 и 19-годишна възраст цифрата е 32%. Също така, през лятото се наблюдава масова дехидратация при близо 40% от мъжете и около 20% от жените, което крие сериозни рискове за здравето. Ето защо “Нестле за Живей Активно! Лято 2024” се завръща не само с още полезни съвети за оптимална физическа активност и балансиран начин на живот, но и с национално предизвикателство #Предизвикай Лятото!, което цели да активира приятели и семейства от цялата страна да покажат как те превръщат движението в активно забавление. Всеки, който желае, може да се включи в предизвикателството като заснеме на телефона си своя начин да активира лятото и сподели видеото в социалните си мрежи под хаштаг-а на предизвикателството #ЖивейАктивно2024 или на имейл: nestleforliveactively@gmail.com.

Националното дигитално предизвикателство е активно от 25 юни до 5-ти август, като няма никакви ограничения за броя видеа, с които да се участва. Участниците наградени с първо място ще спечелят билети за концерт на група „Молец“, а 9 от останалите споделени аудио-визуални материали ще спечелят награди с продукти на Нестле България. Победителите ще бъдат избрани на лотариен принцип.

“С #ПредизвикайЛятото искаме да дадем думата на хората да споделят с нас как се движат, какъв е техният начин да се поддържат физически активни, дори и в горещите летни дни. След толкова години и множество издания, през които сме достигнали до над 600 000 души и сме успели да ги вдъхновим към по-балансиран начин на живот, сега е време да чуем техния глас. Искаме да разберем какво ги мотивира, какви предизвикателства срещат и как успяват да преодолеят пречките по пътя към активния начин на живот,” каза Нели Ангелова, директор Комуникации Нестле Югоизточен пазар.

Освен националното дигитално предизвикателство, и това лято инициативата ще стъпи на варненския плаж от 26-ти до 28-ми юли с републикански волейболен турнир за професионалисти “Нестле за Живей Активно!”. А всички останали фенове на плажния волейбол и нощните забавления ще могат да се включат на 27-ми юли във второто издание на нощния любителски турнир “Volleyball Night League”. С любезното партньорство на Община Варна, Министерство на младежта и спорта и ВК Energy, “Нестле за Живей Активно! Лято 2024” кани жители и гости на морската столица да създадат своите волейболни двойки и да вземат участие в турнира. Почетните посланици на инициативата в лицето на олимпийския шампион Йордан Йовчев и ВК “Марица” ще се включат активно в надпреварата и още по-активно в забавлението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *